CER Contract Einde Register

CER Contract Einde Register is een databank
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

In het CER ofwel Contract Einde Register, konden de energieleveranciers inzien wat de einddatum was van je huidige energiecontract

De CER is een centrale databank sinds 2013 voor Nederlandse energiecontracten. Bijna alle leveranciers kunnen rekening houden met je huidige contract door dit systeem. Zodat een eventuele opzegvergoeding kan worden voorkomen. Zowel de oude als de nieuwe leverancier krijgen vanuit hier bericht bij een overstap.

Inmiddels zijn er wat veranderingen opgetreden in dit CER systeem. Vanaf januari 2020 is het niet meer mogelijk voor energieleveranciers om inzage te hebben in de einddatum van je contract.

Waar moet jij op letten als je overstapt?

Als je overstapt, dan dien je je einddatum van je energiecontract in te vullen. Deze optie vind je terug in de vergelijker. Geef je dit niet door, dan gaat de nieuwe leverancier ervan uit dat je direct kunt gaan overstappen. Mocht je nog niet contractvrij zijn dan loop je het risico op een boete als je niet de einddatum invult. Een opzegboete voorkom je door je einddatum door te geven. Deze einddatum van je contract vind je terug in de inlogomgeving van je huidige energieleverancier. Je kunt de leverancier natuurlijk ook altijd bellen om te informeren naar je einddatum van je contract.

De CER is een onderdeel van EDSN (Energie Data Services Nederland).