15 Energie bespaar tips toppers

Energie besparen tips voor in en om het huis is zo eenvoudig!

Handig en makkelijk toe te passen

Geen grote investeringen

Overzichtelijk

Ook uit te printen en op te hangen

15x energie besparende tips voor in en om het huis

Mijn naam is Nathalie en ik heb een handig overzicht gemaakt met 15 tips om energie te besparen die eenvoudig thuis zijn toe te passen.

Energie besparen hoeft niet lastig te zijn en het hoeft ook niet veel geld of tijd te kosten. Het heeft meer te maken met het veranderen van een paar energieverspillende gewoonten. En als het om kosten gaat,  zoals bijvoorbeeld het jaarlijks laten controleren van je koelsysteem door een professional, kunnen de kosten worden gecompenseerd door je systeem efficiënter en duurzamer te maken.

Het is gewoon een beetje oplettendheid.  Maar omdat je het niet direct ziet in je portemonnee, vervliegt het besparen al gauw. Bij je jaarnota zal het wèl zichtbaar zijn.

Voor je het weet bespaar je je zo weer een aantal tientjes op jaarbasis. En daarbij draag je ook je steentje bij aan het milieu. Hoe fijn is dat!

Foto van Nathalie van Dooren van Uitzoekservice Nederland
Nathalie van Dooren – Uitzoekservice Nederland

Een lagere energierekening?

Als je een energiezuinige levensstijl hebt, zie je dat de cijfers op de energierekening ook echt omlaag gaan. Eenvoudige aanpassingen zoals wassen met een volle trommel. Heet wassen alleen voor écht vuile kleding. Het voedsel koken vlak voor je het opdient. Extra koelkasten en vriezers uitzetten als je deze niet meer nodig hebt. Het zijn kleine bijdragen, die wèl bijdragen aan een lagere energierekening dus meer geld op de bankrekening.

Plant meer bomen rond het huis, deze verkoelen het huis in de zomer en isoleren het huis in de winter. Studies tonen aan dat een groene dekking op veel manieren voordelen oplevert. 

Als de energieprijzen stijgen, betaal je  niet alleen meer aan de pomp, maar ook meer aan je energierekening. Dit kan ertoe leiden dat je in een geheel ander “licht” naar energie-efficiëntie kijkt. 

Bij de aankoop van huishoudelijke apparaten wordt het steeds belangrijker om niet alleen naar het prijskaartje te kijken, maar ook naar de impact op je energierekening. Dus hoewel sommige energiezuinige apparaten in de winkel misschien wat meer kosten, kunnen de besparingen die je thuis krijgt vrij snel opwegen tegen het verschil in aankoopprijs. 

Een ander voordeel is dat energiezuinige apparaten de planeet minder belasten en het milieu sparen.

Uitzoeken welke apparaten het beste bij je passen, kan lastig zijn. Verschillende apparaten en andere huishoudelijke producten zoals ramen en isolatie hebben allemaal hun eigen voorwaarden waardoor ze energiezuinig zijn. Het bekende energielabel, welke je terugvindt op de apparaten, is een goed begin.

Ach ja, waarom niet?

Denk bij besparen bijvoorbeeld aan:

mobiele telefoon

laptop

energiezuinige apparaten

sluimerstand

en nog veel meer

Download deze folder. Geen zorgen, het is gratis

15x energie besparende tips voor in en om het huis

Klaar om te gaan besparen?

Laat hieronder je naam en emailadres achter en ontvang de bespaartips in je mailbox.

Je gegevens zijn veilig bij Uitzoekservice Nederland

Klaar om te gaan besparen?

Laat hieronder je naam en emailadres achter en ontvang de bespaartips in je mailbox.

Je gegevens zijn veilig bij Uitzoekservice Nederland