Autoriteit Consument en Markt (ACM)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

De Autoriteit Consument en Markt, ook de ACM genoemd

De ACM helpt netbeheerders, leveranciers, zakelijke afnemers en consumenten met duurzame, betrouwbare en betaalbare energie op de Europese markt. Maar houdt ook toezicht op de netbeheerders van de elektriciteits- en gasmarkt en op de wetten en regels op het gebied van energie. Ook verlenen zij vergunningen aan energieleveranciers.

De ACM ziet toe dat bedrijven eerlijk concurreren en beschermt de consumentenbelangen.

De ACM werkt in Nederland samen met ministeries, toezichthouders, overheidsorganisaties en organisaties die de belangen behartigen van bedrijven en consumenten, wetenschappelijke instellingen en geschillencommissies.

Daarnaast werken zij veel samen met buitenlandse collega-toezichthouders en andere buitenlandse instellingen. In een open economie houden problemen van consumenten en ondernemers niet op bij de landsgrenzen.

De Consuwijzer is voor praktisch advies voor consumenten en is onderdeel van de Autoriteit Consument en Markt .

Als je bijvoorbeeld klachten hebt over de gang van zaken met je energieleverancier, kun je bij de Consuwijzer terecht voor meer informatie over je klacht.

Wil je een kant en klare voorbeeldbrief om je klacht duidelijk te maken aan je energieleverancier? Hier staan voorbeeldbrieven voor je klaar. Je kunt ze eenvoudig downloaden in Word. Klik hier.

Wil je meer informatie over Consuwijzer en de ACM? Klik dan hier.