Energie besparen of bezuiningen

energie besparen of bezuinigen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Een erg goede manier van besparen op je energie kosten is simpelweg minder energie verbruiken of wel bezuinigen


We horen het wel vaker: energie besparen of op energie bezuinigen. Maar hoe je dit dan? Dat ga ik je verder hier uitleggen.

Voor het besparen van geld en milieu zijn er veel verschillende manieren.

Denk aan het aanbrengen van isolerende maatregelen in huis, spouwmuurisolatie. Ook zonnepanelen en/of een zonneboiler. Dit zijn natuurlijk wel grotere investeringen maar doordat je stroom rekening daalt, haal je de investering er na een aantal jaren uit. Er zijn momenteel ook subsidie mogelijkheden vanuit de provincies. Deze zijn niet ieder jaar beschikbaar. Informeer daarom bij jouw provincie naar de mogelijkheden.

Maar met een beetje oplettendheid in huis maak je een goed begin

Zoals de verwarming een graadje lager en het licht in een ruimte waar niemand is, uitzetten. Dit zijn een paar simpele voorbeelden. Deze laatste kosten je weinig aan investering  in geld en tijd.

Wil je een handig overzicht voor in en om het huis? Download dan gratis de 15 bespaartips.

En wat betreft het bezuinigen in je portemonnee, is volgende optie zeker de moeite waard:

overstappen van energieleverancier

Daar valt veel op te besparen. Ook als je energierekening al een stuk lager is door bijvoorbeeld de zonnepanelen die je hebt. De kosten voor stroom zullen laag of er zelfs niet zijn. Als je nog gebruik maakt van gas, is het zeker de moeite waard om dit eens onder de loep te nemen.

De gasprijs is nog altijd hoger, terwijl je er minder van gebruikt dan stroom in de meeste gevallen. Maar de prijs onder de streep is wel hoog. Dus check het in ieder geval of hier ook nog winst valt te behalen.

Wil je het stap voor stap doen? Gebruik dan de checklist .

Direct beginnen met vergelijken? Klik dan hier