Energieleveranciers, energie prijsvergelijkers en energiecollectieven? Ja, en nu?

energiecollectieven-energieleveranciers-energievergelijkers-waar-moet-ik-uit-kiezen

Je kent het vast wel. Heb je eindelijk eens tijd gemaakt om  in je energieprijzen te duiken.

Tuurlijk want dat zou je al lang geleden hebben gedaan. En het kan allemaal stukken goedkoper. Althans dat hoor je om je heen en dat zeggen al die energie reclames ook op televisie.

Energieleveranciers, energie prijsvergelijkers, energiecollectievenen o ja niet te vergeten de bellers.

Doe eens lief en Deel!

Waar ga je beginnen?

Dus je begint eerst maar eens op Google te kijken. Pfff een hele lijst met energie prijsvergelijkers en energiecollectieven. O, en dan heb je ook nog

de energieleveranciers zelf. Je kiest toch voor de energievergelijkers deze keer want ja daar kom je toch goedkoper uit.

Toch nog even spieken op de website zelf van de energieleverancier of het niet nog goedkoper kan.

Maar na een aantal energie prijsvergelijkers en energiecollectieven bekeken te hebben, bieden ook zij andere leveranciers aan. Tja, ga je nu voor de prijs of toch ook

nog even kijken wat deze leveranciers zelf buiten een leuke prijs, nog meer te bieden hebben?

Waarom zijn er toch veel vergelijkers en aanbieders op de markt? 

Sinds de liberalisering in 2004 op de consumentenmarkt is de energie markt “los” gegaan en iedereen wilt zijn graantje meepikken.

Het uitgangspunt was juist om meer keuze en goede prijzen te geven aan de consument. Feit is alleen dat het zo druk is geworden in deze energie wereld, dat je je er liever niet teveel aan waagt. Is ook niet een heel gezellig onderwerp. Een avondje op de bank netflixen, een boek lezen, sporten of gewoon er even lekker uit is natuurlijk veel leuker.

Begrijpelijk dat het er alleen niet helderder op wordt en dat mensen er het spreekwoordelijke bijltje bij neerleggen. En blijven bij de leverancier waar ze nu zitten.

Toch wel jammer. Waarom? Omdat het inderdaad loont om jaarlijks over te stappen naar een andere energieleverancier. Behalve de welkomstpremies (vaak toch al meer dan 150 Euro) en de lagere tarieven, scheelt het best veel. En zelf komen de leveranciers waar je al jaren zit, niet heel gauw met een leuk en aantrekkelijk aanbod. En als ze met een aanbod komen, vergelijk het dan gewoon met andere aanbieders.

Energieleveranciers maken liever niet hun klanten “wakker” welke al jaren bij hun zitten. Logisch, want je valt automatisch na je contract in het variabele tarief. En laat dat nou net de (vaak) meest dure tarief zijn.

Wat moet je nu doen?

Kijken en vergelijken is de enige optie om zo tot de beste prijs te komen. En weeg voor jezelf af wat je belangrijk vindt zoals (echte) groene stroom of niet. Het kost je tijd als je zeker wilt weten of je de juiste keuze maakt, althans voor het komend jaar.

Bedenk dat als je gebeld wordt, deze mensen ook een boterham moeten verdienen.

De telefoon rinkelt (en nee, het is niet een van de energieleveranciers) en je laat het zitten voor wat het is. Want het is al laat en je bent inmiddels al ruim drie uur verder.

Morgen weer een dag.

Wil je in èèn keer snel en goed verstappen? Klik dan hier !

Wil je weten waar je op moet letten als je overstapt? Download dan gratis de checklist overstappen

 

 

Meer bespaar tips!

Voorkom dat je het Energieke boekje misloopt...

Ik heb dit boekje geschreven om je meer inzicht te geven in de wereld van energie. Niet al te veel en niet te moeilijk.

Onderwerpen zoals: