Koopjes jagers opgelet! Black Friday energie korting komt eraan

Black Friday energie

Het is bijna zover, Black Friday energie. De koopjesmaanden zijn al begonnen sinds met Singles day half november.

Doe eens lief en Deel!

Black Friday is overgewaaid uit Amerika

en krijgt ieder jaar ook ons Nederlanders steeds meer mee in de gekte. Online shops kunnen met hun kortingen flink wat publiek aantrekken en dat gebeurt ook massaal. Zo ook gaan de winkeliers hier ieder jaar meer in mee. Zeker met de feestdagen in zicht. En mocht je de plank mis hebben geslagen, er is nog altijd Cyber Monday. Ach, eigenlijk gaan de kortingen het hele weekend door. Sterker nog, de grotere merken beginnen al ruim een week van te voren.

Toch is het wel een beetje vreemd. Het idee dat op juist die vrijdag veel korting zou worden weggegeven. Dat gebeurt ook wel maar uitzonderlijk is het niet. Door het hele jaar heen, in bepaalde periodes, zijn er dezelfde kortingen bij dezelfde online-shops en winkels.

En we vinden het leuk om een koopje te scoren en krijgen dan het gevoel van: “Ja, dat heb ik mij mooi bespaard”. Een gedeelte van ons brein is daar erg gevoelig voor.

Waarom alleen besparen op koopjes online en in de winkels?

Als we Euro’s willen besparen op kleding, gadgets, apparatuur en dergelijke waarom zouden we dan ook niet willen besparen op de energiekosten? Vaak is dat bedrag met de energie korting, in een keer, nog veel meer dan wat je met Black Friday aanbiedingen bespaart. Dus zoiets als Black Friday energie korting. Gemiddeld bespaar je hier alleen al op je energie kosten 300,- Euro of meer per jaar en daar hoef je amper wat voor te doen. Dus eigenlijk ben je geld aan het verdienen.

Waarom zou je het niet combineren?

Èn op korting op je energie kosten èn op je gave nieuwe sneakers, tv, jurk of wat je ook maar al te graag aanschaft.

Nee, natuurlijk wil je niet op Black Friday je energie korting vergelijken, dan heb je wel wat beters te doen. Dit kun je de dagen ervoor of erna doen.

Dus waar wacht je op?

PS: vaak beginnen de Black Friday kortingen al tien dagen vooraf, zeker de grote merken. De kortingen lopen door t/m Cyber Monday (de maandag na het Black Friday weekend). Vul, online, alvast je winkelwagentje zodat je op deze dagen alleen nog maar hoeft te betalen.

PSS: vergeet ook niet naar je energietarieven te kijken, dan heb je alvast een leuke spaarcent voor volgend jaar om uit te geven met de volgende Black Friday, (win- win). Wil je weten waar je op moet letten? Gebruik dan de checklist als je wilt overstappen.

Wil je ook alvast iets verdienen? Klik dan hier

Wil je weten waar je op moet letten? Kijk dan hier

Meer bespaar tips!

Voorkom dat je het Energieke boekje misloopt...

Ik heb dit boekje geschreven om je meer inzicht te geven in de wereld van energie. Niet al te veel en niet te moeilijk.

Onderwerpen zoals: