Ongewenste telefoontjes energie bedrijven

Ongewenste telefoontjes energie bedrijven
Ongewenste telefoontjes van energie bedrijven ontvangen we regelmatig. Ook al ben je geregistreerd in het bel-me-niet-register, evenzogoed heb je kans op dit soort telefoontjes.

Doe eens lief en Deel!

WonenWonen

Ontvang jij ook ongewenste telefoontjes van energie bedrijven? Straks niet meer…maar meer deurverkoop van energie

Ongewenste telefoontjes van energie bedrijven, je kent het wel. Wil je net aan tafel schuiven om lekker te happen in je welverdiende avondeten, gaat de telefoon. Je verwachtte nog een belangrijk telefoontje dus je neemt op.

“Bel ik gelegen?” hoor je aan de andere kant. En dan begint het verhaaltje.

Je krijgt een energiecontract aangeboden waar je, volgens de verkoper, geen nee tegen kunt zeggen.

Om een einde aan deze kwelling voor veel consumenten te maken, gaat het kabinet ongewenste telefoontjes energie bedrijven verbieden.

Ongevraagde, irritante telefoontjes van bedrijven. Alleen mensen die expliciet hun toestemming hiervoor hebben gegeven, mogen gebeld worden door bijvoorbeeld energieleveranciers.

Mooi, zou je denken. Het gevolg hiervan is dat de deurverkoop naar alle waarschijnlijkheid gaat toenemen. Ook daar zal je nu al bekend mee zijn. Tring, de bel gaat en je doet open en weer begint het verhaal opnieuw.

Energiebedrijven willen toch graag hun product aan de man brengen. Vandaag de dag is het goed voor duizenden nieuwe klanten.

Feit is je bent nooit goedkoper uit als je gebeld wordt voor een energiecontract of dat ze aan de deur verkopen. Bedenk altijd dat deze mensen ook betaald moeten worden voor hun werkzaamheden.

Nee als je zelf aan de slag gaat, wanneer jou dat uitkomt ben je stukken goedkoper uit als je wilt wisselen van energieleverancier.

Je zult zien dat het aanbod wat je van de verkoper aan de deur kreeg, precies hetzelfde is als je zelf gaat vergelijken. Maar dan stukken goedkoper.

Dus gaat de deurbel binnenkort dan geef je een heel eenvoudig antwoord:

“Nee, dat zoek ik zelf wel uit” òf

“Dat laat ik al uitzoeken.”

“Tot ziens” en de deur kan (zachtjes) gesloten worden.

Je voelt je er misschien ongemakkelijk bij maar je zult je nog ongemakkelijker voelen als je meer betaalt dan nodig is.

Wil je zelf aan de slag om te kijken welk voordeel er voor jou klaar ligt? Dan kun je gratis de checklist overstappen downloaden zodat je goed voorbereid je zoektocht kan beginnen.

Uitzoekservice Nederland doet absoluut niet aan telefonische verkoop en verkoop aan de deur. Ik bied uitsluitend onafhankelijk advies aan via mijn eigen website en verwijs je door naar de meest onafhankelijke en betrouwbare energievergelijker van Nederland: Gaslicht.com

 

Overigens, we moeten nog even geduld hebben voordat deze wet ingaat. Naar verwachting zal dit eind 2020/ begin 2021 zijn.

Update 2021: sinds 1 juli 2021 is er een wijziging in de Telecommunicatiewet ingegaan en is het niet langer toegestaan om consumenten ongevraagd  te bellen om producten of diensten aan te bieden. Zie hier de volledige uitleg.

 

WIL JE GOED VOORBEREID AAN DE SLAG? Download hier de GRATIS Checklist Overstappen

Meer bespaar tips!

Voorkom dat je het Energieke boekje misloopt...

Ik heb dit boekje geschreven om je meer inzicht te geven in de wereld van energie. Niet al te veel en niet te moeilijk.

Onderwerpen zoals: